Laddar Evenemang

Pinot Noir – utsålt

torsdag 14 maj, kl 19.00

VÄRLDENS FINASTE DRUVA.
Det bör sägas direkt: Nadja Karlsson kommer inte att korka upp några flaskor Romanée Conti på den här provningen. Förvisso är detta utsökta vin framställt från Pinot noir-druvan, men varje flaska kostar 25–30.000 kr. Vad är det som gör saften av en druva så dyr? Och så god? Det handlar om graden av umbäranden. Eller som Amerikas främste vinodlare uttryckte det: ”Gud skapade Cabernet Sauvignon, men Djävulen låg bakom Pinot noir.” De flesta av druvorna dukar under på vägen. Bara de bästa och livskraftigaste (och godaste) överlever. Tillgång styr efterfrågan. Efterfrågan styr pris. (Nadja Karlsson är lika delar ekonom och sybarit.)

För att Pinot noir skall kunna växa, skördas och avnjutas krävs mer eller mindre perfekta förhållanden. Med åren har sådana platser kunnat lokaliseras på några få ställen i världen. I Frankrike så klart. Men också i gudsförgätna dalar med exakt rätta väderförhållanden på Nya Zeeland och i Chile. Nadja har varit där.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår ca 90 minuter.

Corona och ombokningar av biljetter
Tillhör du eller någon i ditt sällskap en riskgrupp eller visar du symptom så bokar vi självklart om biljetterna?
Maila helen.ericsson@spritmuseum.se

Du är varmt välkommen att besöka oss om du känner dig frisk. Vi försöker minimera antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Det finns även möjlighet till förtäring, fast och flytande i vår bar. Köket stänger kl 19.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

Sommarbubbel

lördag 25 juli, kl 14.00

Eva Karlsson har valt fyra helt olika sorter och prisklasser, som passar extra bra i sommar, för att avgöra vad vi tycker bäst om – och vad som kan passa till.


Provningar

+ Visa mer