Laddar Evenemang
Poltavka village i Ukrainas som blivit förstört. photographer Arsen Fedosenko

Ukrainska viner – utsålt

2023-08-09, kl 18.30

Är du nyfiken på ukrainska viner? Då har vi en väldig intressant provning för dig. Provningen hålls av vår dryckesexpert Nadja Karlsson som har fått hjälp i sitt researcharbete av den ukrainska vinexperten Sergii Klimov.

Det är ingen slump att vår provning handlar om just ukrainska viner. Tillsammans med Beredskapslyftet har Spritmuseum öppnat upp fotoutställningen Brave Wine som skildrar ukrainska vinmakare under brinnande krig.

Så här beskriver Beredskapslyftet Ukraina som vinland.

”Genom århundradena har Ukraina stått inför flera invasioner och kampen för självständighet fortsätter in i 2000-talet. Denna pågående kamp har påverkat utvecklingen av vinmakandet i landet. Vingårdar har blivit ockuperade, skadade och plundrade. Vinodlingar har blivit kraftigt minerade och försummade. I vissa regioner har vinmakandet minskat, medan det i andra regioner har försvunnit helt. Men det finns också regioner där vinmakandet har blomstrat med förnyad kraft”.

Välkommen till en unik provning med ukrainska viner!
OBS! Provningen avser endast 15 platser. Att göra en vinbeställning från Ukraina är ingen självklarhet och vi är glada att vår leverans har kommit fram. 

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!