Laddar Evenemang

Punsch

söndag 2 februari, kl 14.00

Redan på 1700-talet började svenskarna dricka punsch. Ingredienserna, som kom till Sverige med Ostindiefararna, var exklusiva och exotiska.
När sedan vinhandlaren Cederlund kom på att man kunde tappa punschen på flaska var succén här för att stanna.
Punschen dracks från slott till koja, på ångfartyg och i studentnationer. Man firade en lyckad jakt, skålade in brödraskap och såklart serveras det till torsdagsärtorna. Den gyllengula drycken förekommer i flera sånger och dikter av välkända diktare och författare.

I vår punschprovning tar Cilla Wahlgren från Norrtelje Brenneri oss på en liten tur i historien. Vi provar tre olika punsch och vilka smaker man kan kombinera punschen med.

 

Köp 300 KR

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Matsalen

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Baren

I museets entré ligger även Baren, Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10 till ca kl 21.

Punsch

Varm eller kall Punschens historia i Sverige har sin början i mitten av 1700-talet.