Laddar Evenemang

Punsch

2020-02-02, kl 14.00

Redan på 1700-talet började svenskarna dricka punsch. Ingredienserna, som kom till Sverige med Ostindiefararna, var exklusiva och exotiska.
När sedan vinhandlaren Cederlund kom på att man kunde tappa punschen på flaska var succén här för att stanna.
Punschen dracks från slott till koja, på ångfartyg och i studentnationer. Man firade en lyckad jakt, skålade in brödraskap och såklart serveras det till torsdagsärtorna. Den gyllengula drycken förekommer i flera sånger och dikter av välkända diktare och författare.

I vår punschprovning tar Cilla Wahlgren från Norrtelje Brenneri oss på en liten tur i historien. Vi provar tre olika punsch och vilka smaker man kan kombinera punschen med.

 

Köp 350 KR

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Provning

Viner från Sicilien – digital provning

lördag 17 april, kl 17.00

Nadja Karlsson älskar Sicilien. Följ med henne på en personlig provning då hon bl a berättar hur Etna påverkar både klimatet och jordmånen på hela norra Sicilien, om unika druvor, smaker från en annan tid och sist men inte minst så provar vi några väl valda viner.

Brygga & Berså

Bersån är öppen för säsongen. Här serveras veckans varma soppa och mindre rätter tillsammans med spännande drycker. Öppet lördag och söndag från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.


Visningar