Laddar Evenemang

Värd på bryggan: Qvänum Mat & Malt

lördag 1 juni, kl 12.00

Öl & brännvin från gården

Qvänum Mat & Malt är bryggeriet och bränneriet som huserar i ladugården på Gategården, mitt på Varaslätten och den 1 juni kommer de till Stockholm och tar över värdskapet på Spritmuseum Brygga.

Lantmästarna Claes och Annica Wernersons passion för god mat och dryck har följt med in i bryggeriet och bränneriet. När en ny ölsort utvecklas, utgår de ofta från en maträtt som den ska passa till.

På Qvänum Mat & Malt tillverkas öl och brännvin på ett hantverksmässigt och hållbart sätt med inriktning på lokala råvaror. All el kommer från sol-, vind- och vattenkraft. Bryggeriet och destilleriet värms upp med biobränsle.
Råvaror som spannmål, malt och humle hämtas helst från närområdet och största delen är ekologiskt. Några tillsatser används inte och vattnet är från egen brunn. Läs mer om producenten här www.qmm.se.

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.