Laddar Evenemang

Rålunds viner – värd i dryckeslabbet

2019-09-28, kl 13.30

Hur smakar lingonrosé och blåbärsvin?

I Norsjö i Västerbotten tillverkas viner av både blåbär och lingon.
Mötet mellan råvaran från de norrländska skogarna – blåbäret – och det professionella hantverket vinmakeri har fått sommelier, krögare och andra vinkännare att häpna sedan Rålund släppte sina första viner i vintras.

Det nordiska blåbäret (vaccinium myrtillus) är mycket väl lämpat för vintillverkning. Det beror dels på att bäret är så litet vilket gör att mängden skal är relativt stor per liter. Och det är i skalet man hittar de tanniner som skapar den typiska strävheten som kännetecknar rött vin.

I maj släppte man även ett rosévin gjort på lingon.

Prova dessa spännande viner och möt entreprenörerna bakom dryckerna i Spritmuseums dryckeslabb mellan kl 13.30 – 16.00 lördagen den 28 september. Provsmakningsbiljetter á 25 kr/st köps i museets kassa.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se