Laddar Evenemang

Rieslingfredag

fredag 30 augusti, kl 18.00

I Tyskland har den funnits sedan medeltiden, i Frankrike odlas den nästan bara i Alsace. Men nästan överallt i vinvärlden kan man hitta druvan som ger upphov till både fylliga, syrliga och söta viner. Vi talar naturligtvis om riesling – den lilla druvan med det stora registret.

Känner du smaken av äpple, persika eller petroleum? I ett rieslingvin vittnar aromerna om jordmånen, klimatet och åldern på vinet. Utmana dig själv genom att dofta, smaka och gissa vilket glas som härstammar från vilket land. Nadja Karlsson, dryckesexpert och mångårig föreläsare inom mat och dryck, guidar dig genom rieslingdjungeln under 90 utsökta minuter.

Varmt välkomna till Rieslingfredag!
Fri entré till museet ingår i biljettpriset.

Köp 595 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!