Laddar Evenemang

Röda viner och mat i kombination – utsålt

lördag 2 november, kl 16.00

Att kombinera rödvin och mat behöver inte vara så svårt som många får det att verka.  Varför upplevs det så svårt och måste det verkligen vara det? Under denna provning hjälper Oskar Henriksson er att dissekera maten och vinet och på ett pedagogiskt sätt lär han ut konkreta tips på hur du bäst matcha drycken med vinet. Inte bara det, han bjuder även på tips på hur maträtter kan piffas och justeras för att matcha en given dryck. För vad gör man när gästerna envisas med att dricka rödvin till fisken?

Oskar Henriksson är forskaren som tröttande på fiskar och bestämde sig för att hänge sig åt vin, öl, mat och kombinationer. Han rör sig framförallt i gränslandet mellan mat och dryck.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi brunch i vår matsal.

Jul på Spritmuseum

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Den 23 oktober öppnar Spritmuseum höstens soloutställning med Angus Fairhurst. Detta är den sjunde utställningen med en konstnär från samlingen Absolut Art Collection.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.