Laddar Evenemang

Rom & choklad

lördag 4 maj, kl 16.00

Nadja Karlsson är inte säker hon heller. Om ’rom’ är en förkortning av det latinska ordet för socker (saccharum) eller en förkortning av det engelska ordet för upplopp (rumbullion). Hon är desto mer klar över romens förflyttning de senaste åren: Från något man häller i mer eller mindre vulgära drinkar till något man njuter av i sig själv. Och då i sällskap med choklad. Det senare ligger nära till hands: Sockerrör och kakao odlas ju inte sällan på plantager bredvid varandra. Nadja tar med dig på en oförglömlig resa till Afrika och Västindien. Hon lär dig skillnaden mellan fulrom och snyggrom (mellan industrielle och agricole), mellan fulkakao och snyggkakao (forastero och criollo).

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återköpes ej men gäller som entré till museets utställningar.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

 

Köp 550 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.