Laddar Evenemang

Rom & choklad

lördag 5 september, kl 13.00

Nadja Karlsson är inte säker hon heller. Om ’rom’ är en förkortning av det latinska ordet för socker (saccharum) eller en förkortning av det engelska ordet för upplopp (rumbullion). Hon är desto mer klar över romens förflyttning de senaste åren: Från något man häller i mer eller mindre vulgära drinkar till något man njuter av i sig själv. Och då i sällskap med choklad. Det senare ligger nära till hands: Sockerrör och kakao odlas ju inte sällan på plantager bredvid varandra. Nadja tar med dig på en oförglömlig resa till Afrika och Västindien. Hon lär dig skillnaden mellan fulrom och snyggrom (mellan industrielle och agricole), mellan fulkakao och snyggkakao (forastero och criollo).

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återköpes ej men gäller som entré till museets utställningar.

Vill ni äta innan eller efter provningen erbjuder vår bar och matsal härliga rätter och drycker.

Corona
Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Köp 550 KR

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Cider

30/1–1/11, 2020

En utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider. Visningar med smakprover och många cidersorter att prova i baren.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

Som experter på svensk dryckeskultur vet vi att det kan vara lite si och så med varannan vatten under semestern. Så fyll på med vatten när du kan, och fyll på med kunskap om svenskarnas dryckesvanor i vår utställning Dryckeslandet Sverige.

Jul på Spritmuseum

Börja din jul på Spritmuseum.
För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november.

Provning

Vin för nybörjare

torsdag 1 oktober, kl 18.00

Inga frågor är för dumma. Eva Karlsson svarar på de flesta grundläggande frågor och vi provar några utvalda viner.