Laddar Evenemang

Rom & choklad – utsålt

lördag 17 april, kl 15.00

Nadja Karlsson är inte säker hon heller. Om ’rom’ är en förkortning av det latinska ordet för socker (saccharum) eller en förkortning av det engelska ordet för upplopp (rumbullion). Hon är desto mer klar över romens förflyttning de senaste åren: Från något man häller i mer eller mindre vulgära drinkar till något man njuter av i sig själv. Och då i sällskap med choklad. Det senare ligger nära till hands: Sockerrör och kakao odlas ju inte sällan på plantager bredvid varandra. Nadja tar med dig på en oförglömlig resa till Afrika och Västindien. Hon lär dig skillnaden mellan fulrom och snyggrom (mellan industrielle och agricole), mellan fulkakao och snyggkakao (forastero och criollo).

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men det går att boka om mot en kostnad om 100 kr. Observera att försäkringen enbart gäller med giltigt sjukintyg.

Biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår restaurang 10% rabatt på vår goda brunch.

Corona
Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.

The Party is Over

10/10–25/4, 2021

Vinterns konstutställning på Spritmuseum tar oss tillbaka till 80- och 90-talen i New York, till en era som inleddes i en anda av nyfunnen öppenhet tills AIDS-epidemin började släcka unga liv i tusental, med en sällan skådad backlash som följd. Men vi möter även styrkan i HBTQI+ rörelsens motreaktion.

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.