Laddar Evenemang

Rosa Bubblor

lördag 17 juni, kl 15.00

En trevlig metod i ruralmetodens tecken.

Enligt EU får som bekant endast champagne tillverkad i Champagne kallas för champagne.
Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till ”mousserande vin”.
Imagefaktorn är självklart inte lika hög.
Men på senare år har dykt upp en typ av mousserande viner med tillägget ”Methode Rurale”. Och vilka Nadja Karlsson slutit till sitt hjärta. Inte bara för att de finns i rosa, utan för att de även faller under beteckningen ”naturvin”, det vill säga vin utan tillsatser.
Det är nya jäsningsmetoder som ligger bakom fenomenet – något som dock är en sanning med modifikation eftersom ett annat namn på samma tillverkningsprocess är ”Methode Ancestrale”, med andra ord den gamla, ursprungliga metoden.
Vad denna innebär berättar Nadja mer om mellan flaskorna hon ställer fram.
Några består av äkta vara från Champagne, några har sitt ursprung bara några mil hitom gränsen till Champagne, en och annan är från diametralt motsatta sidan av världen.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck.
Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Välkomna!

Köp 650 KR

Fler tillfällen

Provning

Drycker på havets botten

lördag 25 mars, kl 14.00

På denna provning tar vi er med på en spännande resa om smuggelsprit, portvin, gamla gula änkor med mera.
Dagen till ära har vi även bjudit in Vasa 1628 som kommer att berätta om hur återskapandet gick till. Självklart ingår en provsmakning av den också.

Visningar

Boka en privat visning med matchande dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!

Smaka på museet

Vi erbjuder provningar och guidade visningar med passande dryck. Att beställa en av våra smakbrickor är också ett uppskattat sätt att lära sig mer om Sveriges dryckeshistoria, kultur och trender.