Laddar Evenemang

Rosa Bubblor

fredag 6 september, kl 18.00

Champagne får som bekant bara kallas för champagne om den är tillverkad i Champagne. Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till benämningar som Crémant, Prosecco, Cava eller Franciacorta – alla mousserande vin med unika egenskaper och tillverkningsmetoder, men få med samma höga status som champagne.

Under senare år har dock en typ av mousserande vin särskilt vunnit popularitet. Gjorda på den ursprungliga metoden för mousserande vin, méthode rurale, har dessa naturligt framställda viner blivit några av Nadja Karlssons favoriter. Att de dessutom ofta är rosa är bara en välkommen bonus.

Mellan flaskorna som presenteras berättar Nadja om metoden, drycken och historien. Vem upptäckte storheten i bubblande vin? Och vad innebär det egentligen när ett vin är ”naturligt”? Under dessa 90 minuter presenteras dels äkta bubbel från Champagne, men också från diametralt motsatta sidan av världen.

Skål och välkomna!

Entré till museet ingår i biljetten.

Köp 695 KR

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

På Gång

Lös deckargåtan

onsdag 3 juli, kl 17.30

1920-talets Stockholm. Fyra personer hittas döda på svartklubben Grotta Azzurra. Vem har lurat gästerna med livsfarlig träsprit? Välkommen till sommarens deckarspel den 3 juli. För dig som älskar att lösa pusseldeckare och brott på tid.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!