Laddar Evenemang

Rosa bubblor – utsålt

fredag 1 maj, kl 15.00

EN TREVLIG STUND I RURALMETODENS TECKEN.

Enligt EU får som bekant endast champagne tillverkad i Champagne kallas för champagne. Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till ”mousserande vin”. Imagefaktorn är självklart inte lika hög. Men på senare år har dykt upp en typ av mousserande viner med tillägget ”Methode Rurale”. Och vilka Nadja Karlsson slutit till sitt hjärta. Inte bara för att de finns i rosa. Utan för att de även faller under beteckningen ”naturvin”, det vill säga vin utan tillsatser. Det är nya jäsningsmetoder som ligger bakom fenomenet – något som dock är en sanning med modifikation eftersom ett annat namn på samma tillverkningsprocess är ”Methode Ancestrale”, med andra ord den gamla, ursprungliga metoden. Vad denna innebär berättar Nadja mer om mellan flaskorna hon ställer fram. Några består av äkta vara från Champagne, några har sitt ursprung bara några mil hitom gränsen till Champagne, en och annan är från diametralt motsatta sidan av världen.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Corona och ombokningar av biljetter
Tillhör du eller någon i ditt sällskap en riskgrupp eller visar du symptom så bokar vi självklart om biljetterna.
Maila helen.ericsson@spritmuseum.se

Du är varmt välkommen att besöka oss om du känner dig frisk. Vi försöker minimera antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Det finns även möjlighet till förtäring, fast och flytande i vår bar. Köket stänger kl 19.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brygga & Berså

Bryggan och Bersån är öppna. Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Här serveras en spännande sommarmeny dagligen från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Restaurangen

Vår restaurang har flyttat ut till Bryggan och Bersån som har öppet dagligen från kl 12. Det är gott om plats mellan borden. Varmt välkomna.

Provning

United taste of America

torsdag 13 augusti, kl 17.00

Nadja Karlsson, nyss hemkommen från USA, om de senaste kulinariska trenderna (mycket Mellanöstern) och vilka viner som passar till.