Laddar Evenemang

Rosa bubblor

fredag 1 maj, kl 15.00

EN TREVLIG STUND I RURALMETODENS TECKEN.

Enligt EU får som bekant endast champagne tillverkad i Champagne kallas för champagne. Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till ”mousserande vin”. Imagefaktorn är självklart inte lika hög. Men på senare år har dykt upp en typ av mousserande viner med tillägget ”Methode Rurale”. Och vilka Nadja Karlsson slutit till sitt hjärta. Inte bara för att de finns i rosa. Utan för att de även faller under beteckningen ”naturvin”, det vill säga vin utan tillsatser. Det är nya jäsningsmetoder som ligger bakom fenomenet – något som dock är en sanning med modifikation eftersom ett annat namn på samma tillverkningsprocess är ”Methode Ancestrale”, med andra ord den gamla, ursprungliga metoden. Vad denna innebär berättar Nadja mer om mellan flaskorna hon ställer fram. Några består av äkta vara från Champagne, några har sitt ursprung bara några mil hitom gränsen till Champagne, en och annan är från diametralt motsatta sidan av världen.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Vår bar erbjuder goda rätter innan och efter provningen och även kvällens special för endast 245 kr.

Köp 550 KR

Besök museet

Vi har öppet som vanligt. Och det är gott om plats. Vi tar in max 30 personer åt gången i museet.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Baren

Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10-19. Vi serverar stärkande drycker för alla upptänkliga behov och smaker och dagens lunch måndag till fredag.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.