Laddar Evenemang

Rosa bubblor – utsålt

lördag 17 oktober, kl 16.00

EN TREVLIG STUND I RURALMETODENS TECKEN.

Enligt EU får som bekant endast champagne tillverkad i Champagne kallas för champagne. Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till ”mousserande vin”. Imagefaktorn är självklart inte lika hög. Men på senare år har dykt upp en typ av mousserande viner med tillägget ”Methode Rurale”. Och vilka Nadja Karlsson slutit till sitt hjärta. Inte bara för att de finns i rosa. Utan för att de även faller under beteckningen ”naturvin”, det vill säga vin utan tillsatser. Det är nya jäsningsmetoder som ligger bakom fenomenet – något som dock är en sanning med modifikation eftersom ett annat namn på samma tillverkningsprocess är ”Methode Ancestrale”, med andra ord den gamla, ursprungliga metoden. Vad denna innebär berättar Nadja mer om mellan flaskorna hon ställer fram. Några består av äkta vara från Champagne, några har sitt ursprung bara några mil hitom gränsen till Champagne, en och annan är från diametralt motsatta sidan av världen.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår matsal 10% rabatt på vår uppskattade brunch.

Corona
Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Cider

30/1–1/11, 2020

En utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider. Visningar med smakprover och många cidersorter att prova i baren.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

Som experter på svensk dryckeskultur vet vi att det kan vara lite si och så med varannan vatten under semestern. Så fyll på med vatten när du kan, och fyll på med kunskap om svenskarnas dryckesvanor i vår utställning Dryckeslandet Sverige.

Jul på Spritmuseum

Börja din jul på Spritmuseum.
För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november.

Provning

Vin för nybörjare

torsdag 1 oktober, kl 18.00

Inga frågor är för dumma. Eva Karlsson svarar på de flesta grundläggande frågor och vi provar några utvalda viner.