Laddar Evenemang

Rosa bubblor – digital provning

lördag 10 april, kl 17.00

Rosa bubblor – drycker med karaktär 

Under denna provning tar Nadja Karlsson pulsen på fyra olika typer av rosa bubblor med fantastiska smaker och aromer.
För några år sedan förknippades rosa bubblor med fjollighet, men sanningen är att många bubblande roséviner idag kan påvisa en viss strävhet och är ofta smakmässigt både karaktärsfulla och personliga.
Nu är det är inte bara färgen som lockar utan karaktären på drycken.

Vi provar och analyserar olika bubbelviner och på slutet testar vi det som ibland kallas Flamländsk Champagne. Nadja kommer att förklara varför en rosa öl har fått denna felaktiga beteckning. Nadja berättar även om trender inom dryckers världen där bubblor är populärare än någonsin, möjligtvis med konkurrens av Belle époque.
Välkomna till en kväll med karaktärsfulla bubblor!

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om mat & dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Vid sin sida har hon Patrik Martinsson.

Plats 
Framför din dator. Vi sänder via Zoom.
Länken skickas ca kl 16.
Provningen tar ca 60 minuter.

Drycker 
Följande viner kommer vi att prova: 
Farra ProseccoRosé, 2020, Nr 2323, 79 kr
Gardo & MorrisBrut Rosé, Nr 7732, 125 kr
André ClouetBrut Rosé, Nr 77253, 339 kr
Rodenbach Alexander, Nr 11736, 99 kr

Pris för provningen: 250 kr/länk (Oavsett hur många ni är framför datorn).
Köpt biljett återlöses ej men kan bytas mot annan provning. Observera att försäkringen enbart gäller med giltigt sjukintyg.

Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se

Köp 250 KR

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Provning

Viner från Sicilien – digital provning

lördag 17 april, kl 17.00

Nadja Karlsson älskar Sicilien. Följ med henne på en personlig provning då hon bl a berättar hur Etna påverkar både klimatet och jordmånen på hela norra Sicilien, om unika druvor, smaker från en annan tid och sist men inte minst så provar vi några väl valda viner.

Brygga & Berså

Bersån är öppen för säsongen. Här serveras veckans varma soppa och mindre rätter tillsammans med spännande drycker. Öppet lördag och söndag från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.


Visningar