Laddar Evenemang

Rosévin – utsålt

2021-06-12, kl 15.00

ROSÉVINER eller Det är aldrig för sent att bättra på sitt rykte.

Ända sedan svenskarna för drygt fyrtio somrar sedan började dricka sig halvt fördärvade på Perlerose och Matteus har det mer eller mindre vilat en förbannelse över rosévinet. Ingen har riktigt taget det på allvar. Hur skall man kunna göra det med ett vin som vanligtvis korkas upp vid bardiskar och utegrillar och späds med fruktsoda? Ett vin som varken kan eller skall lagras utan drickas så fort som möjligt?
Men Nadja Karlsson höjer armen och äskar tystnad: Rosévinet är inte vad det har varit! Det är oändligt mycket bättre! Något har hänt senaste åren. Människor har börjat ställa krav (även svenskar). Idag finns roséviner som smakar bra året runt. Idag finns roséviner som passar att duka fram på middagsbordet.
Nadja korkar upp några favoriter vid provningen, upplyser om vad man kan äta till – och avslutar med diverse visdomsord om att det i likhet med rosévinet aldrig är för sent att bättra på sitt rykte, till exempel genom att bli rosévinsälskare.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej, men det är möjligt att byta provning mot en kostnad om 100 kr. OBS försäkringen gäller enbart med sjukintyg. Fri entré till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Vi tar in ca 14 personer per provning , bordsplacering, och håller oss till alla regler som gäller för publika evenemang.

Vill ni äta innan provningen rekommenderar vi museets brygga.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Överraska på Alla hjärtans dag ❤️

Ge bort en upplevelse! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Bild- Pierre-et-Gilles-La-Madone-du-Corona-cropped-3200x1800

Troubled Waters av Pierre et Gilles

10/2–8/9, 2022

För första gången ställer den franska konstnärsduon Pierre et Gilles ut i Sverige. Utställningen “Troubled Waters” öppnar den 10 februari.

ginutstallning-1536x864

Utställning om gin

19/11–30/10, 2022

Följ med genom ginens historia i Sverige och möt dryckesproducenterna bakom det svenska ginundret.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?


Visningar

Boka en exklusiv visning med dryck för dig och dina vänner.
Ni väljer dag och klockslag! Maila oss på info@spritmuseum.se så hittar vi en tid som passar er.

Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.
Tid: ca 30 min.