Laddar Evenemang

Rosévin – utsålt

lördag 12 juni, kl 15.00

ROSÉVINER eller Det är aldrig för sent att bättra på sitt rykte.

Ända sedan svenskarna för drygt fyrtio somrar sedan började dricka sig halvt fördärvade på Perlerose och Matteus har det mer eller mindre vilat en förbannelse över rosévinet. Ingen har riktigt taget det på allvar. Hur skall man kunna göra det med ett vin som vanligtvis korkas upp vid bardiskar och utegrillar och späds med fruktsoda? Ett vin som varken kan eller skall lagras utan drickas så fort som möjligt?
Men Nadja Karlsson höjer armen och äskar tystnad: Rosévinet är inte vad det har varit! Det är oändligt mycket bättre! Något har hänt senaste åren. Människor har börjat ställa krav (även svenskar). Idag finns roséviner som smakar bra året runt. Idag finns roséviner som passar att duka fram på middagsbordet.
Nadja korkar upp några favoriter vid provningen, upplyser om vad man kan äta till – och avslutar med diverse visdomsord om att det i likhet med rosévinet aldrig är för sent att bättra på sitt rykte, till exempel genom att bli rosévinsälskare.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej, men det är möjligt att byta provning mot en kostnad om 100 kr. OBS försäkringen gäller enbart med sjukintyg. Fri entré till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Vi tar in ca 14 personer per provning , bordsplacering, och håller oss till alla regler som gäller för publika evenemang.

Vill ni äta innan provningen rekommenderar vi museets brygga.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se