Laddar Evenemang

Roséviner – utsålt

2017-05-16, kl 18.00

ROSÉVINER eller Det är aldrig för sent att bättra på sitt rykte.   Ända sedan svenskarna för drygt fyrtio somrar sedan började dricka sig halvt fördärvade på Perlerose och Matteus har det mer eller mindre vilat en förbannelse över rosévinet. Ingen har riktigt taget det på allvar. Hur skall man kunna göra det med ett vin som vanligtvis korkas upp vid bardiskar och utegrillar och späds med fruktsoda? Ett vin som varken kan eller skall lagras utan drickas så fort som möjligt? Men Amalia Gonzalez Stöckel, en av Spritmuseums smakexperter, höjer armen och äskar tystnad: Rosévinet är inte vad det har varit! Det är oändligt mycket bättre! Något har hänt senaste åren. Människor har börjat ställa krav (även svenskar). Idag finns roséviner som smakar bra året runt. Idag finns roséviner som passar att duka fram på middagsbordet. Amalia har inventerat rosévin från fyra kontinenter. Hon korkar upp några favoriter vid provningen, upplyser om vad man kan äta till – och avslutar med diverse visdomsord om att det i likhet med rosévinet aldrig är för sent att bättra på sitt rykte, till exempel genom att bli rosévinsälskare. Dag: Tisdag 16 maj kl 18 – ca 19.30Pris: 400 kr. Köpt biljett återlöses ej. 

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se