Laddar Evenemang

Författaren Sanna Lindberg gästar ölprovning

torsdag 16 mars, kl 18.00

Är du nyfiken på svensk öl och vill veta mera? Nu har du chansen att möta två dryckesproffs i en och samma provning! Torsdagen den 16 mars kör vi vår ölprovning ”Allt om öltrender”. Vår dryckesexpert Nadja Karlsson håller provningen och med sig har hon den aktuella journalisten och numera författaren Sanna Lindberg.

Tillsammans tar ni tempen på den svenska ölscenen som ständigt överraskar. Nadja har som vanligt koll på de senaste snackisarna i ölvärlden och Sanna delar med sig av tankar från sin nya bok ”Den nya ölkulturen”. Boken släpps den 24 mars,  redan den 16 mars har du chansen att köpa ett signerat exemplar hos oss på museet.

Sanna Lindberg är journalist, utbildad sommelier och har många år i restaurangbranschen bakom sig. Hantverksöl ligger henne varmt om hjärtat, liksom en jämlik och inkluderande ölkultur. Hon har hjälpt oss på Spritmuseum med  texter till vår aktuella utställning ÖL. När hon inte skriver för Dagens Nyheter eller medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon, så föreläser hon och håller provningar. Hon är också ölansvarig på sommelierutbildningen The Wine Hub och sitter i styrelsen för föreningen Ölgäris. 

Ta med dig alla som du känner som är gillar öl, vi ses.

Boka era biljetter här!

 

Provning

Drycker på havets botten

lördag 25 mars, kl 14.00

På denna provning tar vi er med på en spännande resa om smuggelsprit, portvin, gamla gula änkor med mera.
Dagen till ära har vi även bjudit in Vasa 1628 som kommer att berätta om hur återskapandet gick till. Självklart ingår en provsmakning av den också.

Visningar

Boka en privat visning med matchande dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!

Smaka på museet

Vi erbjuder provningar och guidade visningar med passande dryck. Att beställa en av våra smakbrickor är också ett uppskattat sätt att lära sig mer om Sveriges dryckeshistoria, kultur och trender.