Laddar Evenemang

Författaren Sanna Lindberg gästar ölprovning

2023-03-16, kl 18.00

Är du nyfiken på svensk öl och vill veta mera? Nu har du chansen att möta två dryckesproffs i en och samma provning! Torsdagen den 16 mars kör vi vår ölprovning ”Allt om öltrender”. Vår dryckesexpert Nadja Karlsson håller provningen och med sig har hon den aktuella journalisten och numera författaren Sanna Lindberg.

Tillsammans tar ni tempen på den svenska ölscenen som ständigt överraskar. Nadja har som vanligt koll på de senaste snackisarna i ölvärlden och Sanna delar med sig av tankar från sin nya bok ”Den nya ölkulturen”. Boken släpps den 24 mars,  redan den 16 mars har du chansen att köpa ett signerat exemplar hos oss på museet.

Sanna Lindberg är journalist, utbildad sommelier och har många år i restaurangbranschen bakom sig. Hantverksöl ligger henne varmt om hjärtat, liksom en jämlik och inkluderande ölkultur. Hon har hjälpt oss på Spritmuseum med  texter till vår aktuella utställning ÖL. När hon inte skriver för Dagens Nyheter eller medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon, så föreläser hon och håller provningar. Hon är också ölansvarig på sommelierutbildningen The Wine Hub och sitter i styrelsen för föreningen Ölgäris. 

Ta med dig alla som du känner som är gillar öl, vi ses.

Boka era biljetter här!

 

Om kvinnliga incels

På Gång

Samtal: Om kvinnliga incels

fredag 8 mars, kl 18.00

Med anledning av kvinnodagen, fredagen den 8 mars, så diskuterar Bianca Meyer, Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Anna Axfors den kvinnliga incelen och försöker komma på en lösning för henne.