Laddar Evenemang

Författaren Sanna Lindberg gästar ölprovning

2023-03-16, kl 18.00

Är du nyfiken på svensk öl och vill veta mera? Nu har du chansen att möta två dryckesproffs i en och samma provning! Torsdagen den 16 mars kör vi vår ölprovning ”Allt om öltrender”. Vår dryckesexpert Nadja Karlsson håller provningen och med sig har hon den aktuella journalisten och numera författaren Sanna Lindberg.

Tillsammans tar ni tempen på den svenska ölscenen som ständigt överraskar. Nadja har som vanligt koll på de senaste snackisarna i ölvärlden och Sanna delar med sig av tankar från sin nya bok ”Den nya ölkulturen”. Boken släpps den 24 mars,  redan den 16 mars har du chansen att köpa ett signerat exemplar hos oss på museet.

Sanna Lindberg är journalist, utbildad sommelier och har många år i restaurangbranschen bakom sig. Hantverksöl ligger henne varmt om hjärtat, liksom en jämlik och inkluderande ölkultur. Hon har hjälpt oss på Spritmuseum med  texter till vår aktuella utställning ÖL. När hon inte skriver för Dagens Nyheter eller medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon, så föreläser hon och håller provningar. Hon är också ölansvarig på sommelierutbildningen The Wine Hub och sitter i styrelsen för föreningen Ölgäris. 

Ta med dig alla som du känner som är gillar öl, vi ses.

Boka era biljetter här!

 

Spritmuseum-absolut-art-collection-absolut-statehood

Absolut Statehood – sommarens konstutställning

9/6–18/8, 2024

Ett av Absolut Vodkas mest ambitiösa konst- och reklamsamarbeten visas nu för första gången på Spritmuseum. Samtliga femtio delstater i USA hyllades av en lokal konstnär i vad som formar sig till en resa genom det skiftande amerikanska landskapet och dess lika skiftande kultur.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!