Laddar Evenemang

Snausarve Gårdsbryggeri

2019-08-29, kl 12.00

Gotlands nyaste bryggeri Snausarve Gårdsryggeri gästar Spritmuseum Brygga den 29 augusti. På plats kommer det finns fyra syrliga öl och fyra vanliga, samt mjöd och deras gårdsöl Ginger.

Söirli ”Asta”
2019 års-släpp, En ljus syrlig ale (Gute sour). Blend av 3 olika årgångar var av den yngsta är 1 år. lagrade på franska vinfat.

Pinic
Samma grundöl som Söirli, men efterjäst med Allepo-kåda, vilket är samma typ av kåda som i vinet Retsina.

Söirli Dräue
Samma grundöl som Söirli, men efterjäst med saft från druvor (rondo)

Grand Cru, Oud Bruin
Brygd och lagrad på gamla välanvända fräfat. Denna variant har legat 26 månader på fatet innan tappning.

Calyptra, BelgoIPA
En Belgisk golden strong ale, med stora sena humlegivor av Mosaic.

Ginger Binger
En ljus Ale bryggd med stora mängder Färsk ingefära.

RÖK
Gotlänsk röklager. Ljus lager med en snäll Rökighet. brygd med Gotlänska rökmmalt från gården sigders. Just denna malt är rökt med färsk björk.

Hello Darkness
Schwarzbier. kommersiell premiär för bryggeriets Klassisk schwarzbier.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.