Laddar Evenemang

Dags för en ny spannmålsrevolution?! – utsålt

söndag 10 mars, kl 14.00

Framtidsspaning med Kerstin Fredlund, en spannmålskonnässör, som tar med oss på gräsfrönas resa från superfrön till föraktade hälsobovar.

Alla spannmål kommer från vilda gräsfrön – enkornsvete fanns redan för sex miljoner år sedan, emmervete och speltvete har funnits i 380 000 år. De romerska soldaterna fick 865 gram emmervete i lön varje dag, bar en kvarn och en surdeg med sig och byggde ett helt Romarrike!  De gamla vetesorterna är både proteinrika och glutenfattiga och man kan fundera på om Romarriket hade kunnat byggas av svenska soldaterna med modernt vete i packningen?

Varför har vete hamnat i skamvrån, frågar sig Kerstin Fredlund, en spannmålskonnässör som tar med oss på gräsfrönas resa från superfrön till föraktade hälsobovar och ett återupprättande ända ini oblaterna.

Vi provar sju oblater bakade på historiska spannmål som enkorns- och emmervete med naturvin.

Kerstin Fredlund är allmänläkare, medicine doktor i livsmedelsvetenskap samt VD i Hidden in Grains.
Du kan köpa nymalt Ölandsvete från Kerstins egen odling.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

Naturvin, vad är det?

lördag 24 augusti, kl 14.00

I denna provning testar vi några viner som är tillverkade utan tillsatser, klarning och filtrering tillsammans med Eva Karlsson.

Besök museet

Museet öppnar kl 10 utom på söndagar då vi öppnar kl 12. Vår kritikerrosade restaurang öppnar kl 12 dagligen.
Avvikande öppettider: 16/8: 10–18, 24/8: 10–18, 1/9: 10-15:30

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Sommarens meny

Lunch serveras dagligen från kl 12 på Spritmuseums brygga och i bersån.