Laddar Evenemang

Dags för en ny spannmålsrevolution?! – utsålt

söndag 10 mars, kl 14.00

Framtidsspaning med Kerstin Fredlund, en spannmålskonnässör, som tar med oss på gräsfrönas resa från superfrön till föraktade hälsobovar.

Alla spannmål kommer från vilda gräsfrön – enkornsvete fanns redan för sex miljoner år sedan, emmervete och speltvete har funnits i 380 000 år. De romerska soldaterna fick 865 gram emmervete i lön varje dag, bar en kvarn och en surdeg med sig och byggde ett helt Romarrike!  De gamla vetesorterna är både proteinrika och glutenfattiga och man kan fundera på om Romarriket hade kunnat byggas av svenska soldaterna med modernt vete i packningen?

Varför har vete hamnat i skamvrån, frågar sig Kerstin Fredlund, en spannmålskonnässör som tar med oss på gräsfrönas resa från superfrön till föraktade hälsobovar och ett återupprättande ända ini oblaterna.

Vi provar sju oblater bakade på historiska spannmål som enkorns- och emmervete med naturvin.

Kerstin Fredlund är allmänläkare, medicine doktor i livsmedelsvetenskap samt VD i Hidden in Grains.
Du kan köpa nymalt Ölandsvete från Kerstins egen odling.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.