Laddar Evenemang

Digital provning: Spanska viner och tilltugg

fredag 7 maj, kl 18.00

NADJA TAR PULSEN PÅ SPANIEN 
Nadja Karlsson besökte sin första vingård år 1998. Det var i södra Spanien och den sista biten färdades hon med åsna. Nuförtiden sveper autostradan förbi vinstockarna, men det betyder inte att vinet blivit sämre med åren. Snarare tvärtom enligt Nadja. Spanjorerna har tagit nya intressanta tag – man kan till och med tala om en andra vår.
I denna provning vill Nadja prova viner från hela landet och just bevisa att Spanien är långt ifrån vaniljtonerna som vi är vana vid. Vi provar både röda, vita och det kanske bästa vinet till tapas.

Viner:
Dessa viner kommer vi att prova. Tryck på vinets namn så kommer ni direkt till Systembolaget.
Folklore Albariño, 2020, 99 kr
Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arco, 104 kr
Lat 42Gran Reserva, 2014 129 kr
GR-1742019, 169 kr

Tilltugg:
Manchego – en kittfärgad, spansk hårdost gjord på fårmjölk
Skinka välj mellan Pata negra eller Serrano
Pata negra – en speciell sorts lufttorkad skinka tillverkad av kött från svarta grisar som är uppfödda på ekollon. Dyr och kan vara svår att få tag på men fantastisk god.
Serranoskinka (spanska: jamón serrano) är en lufttorkad skinka, typisk för det spanska köket. Serranoskinkan lufttorkas i minst 12 månader och brukar finnas i de flesta dagligvarubutiker.
Köp helst över disk för bästa smaken.

Middagstips: Tapas av olika slag.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Vid sin sida har hon Patrik Martinsson.

Pris för provningen: 250 kr/länk. En länk = en dator oavsett hur många ni är framför datorn. Men ni kan inte dela på länken om flera datorer är uppkopplade eftersom vi har begränsat antal länkar.
Länken skickas senast kl 17 på fredag. Maila gärna din e-postadress till helen.ericsson@spritmuseum.se

Köpt biljett återlöses ej men kan ombokas. Observera att försäkringen enbart gäller med giltigt sjukintyg så strunta i den.
Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se

 

Köp 250 KR

Cocktail & konst

Följ med på en exklusiv visning av konstutställningen ”The Party is Over”. Cocktail & konst – en privat visning där du väljer klockslaget!

Brygga & Berså

Bersån är öppen för säsongen. Här serveras veckans varma soppa och mindre rätter tillsammans med spännande drycker. Öppet lördag och söndag från kl 12.
Öppet om vädret tillåter.

Provning

Digital provning: Spanska viner och tilltugg

fredag 7 maj, kl 18.00

I denna digitala provning vill Nadja prova viner från hela landet och just bevisa att Spanien är långt ifrån vaniljtonerna som vi är vana vid. Vi provar både röda, vita och det kanske bästa vinet till tapas.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se