Laddar Evenemang

Digital provning: Spanska viner och tilltugg

fredag 7 maj, kl 18.00

NADJA TAR PULSEN PÅ SPANIEN 
Nadja Karlsson besökte sin första vingård år 1998. Det var i södra Spanien och den sista biten färdades hon med åsna. Nuförtiden sveper autostradan förbi vinstockarna, men det betyder inte att vinet blivit sämre med åren. Snarare tvärtom enligt Nadja. Spanjorerna har tagit nya intressanta tag – man kan till och med tala om en andra vår.
I denna provning vill Nadja prova viner från hela landet och just bevisa att Spanien är långt ifrån vaniljtonerna som vi är vana vid. Vi provar både röda, vita och det kanske bästa vinet till tapas.

Viner:
Dessa viner kommer vi att prova. Tryck på vinets namn så kommer ni direkt till Systembolaget.
Folklore Albariño, 2020, 99 kr
Lustau Solera Reserva Amontillado Los Arco, 104 kr
Lat 42Gran Reserva, 2014 129 kr
GR-1742019, 169 kr

Tilltugg:
Manchego – en kittfärgad, spansk hårdost gjord på fårmjölk
Skinka välj mellan Pata negra eller Serrano
Pata negra – en speciell sorts lufttorkad skinka tillverkad av kött från svarta grisar som är uppfödda på ekollon. Dyr och kan vara svår att få tag på men fantastisk god.
Serranoskinka (spanska: jamón serrano) är en lufttorkad skinka, typisk för det spanska köket. Serranoskinkan lufttorkas i minst 12 månader och brukar finnas i de flesta dagligvarubutiker.
Köp helst över disk för bästa smaken.

Middagstips: Tapas av olika slag.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Vid sin sida har hon Patrik Martinsson.

Pris för provningen: 250 kr/länk. En länk = en dator oavsett hur många ni är framför datorn. Men ni kan inte dela på länken om flera datorer är uppkopplade eftersom vi har begränsat antal länkar.
Länken skickas senast kl 17 på fredag. Maila gärna din e-postadress till helen.ericsson@spritmuseum.se

Köpt biljett återlöses ej men kan ombokas. Observera att försäkringen enbart gäller med giltigt sjukintyg så strunta i den.
Ev frågor besvaras av helen.ericsson@spritmuseum.se

 

Köp 250 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Brygga & Berså

Alla dagar från kl 12 erbjuder vi sommarmeny med mellanrätter och goda drycker med och utan alkohol.

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2021

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se