Laddar Evenemang

MED STRINDBERG PÅ VINRESA

2017-05-30, kl 18.00

August Strindberg lämnade Sverige med Siri von Essen och döttrarna Karin och Greta år 1883 och tillbringade de närmaste åren omväxlande i Frankrike och Schweiz. Det var en omvälvande period i hans liv med bland annat Giftas-åtalet hemma i Sverige. Under resorna fram och tillbaka mellan Schweiz och Paris kom han att upptäcka vinregionen Juras förtjänster. Som av en händelse råkar Jura-viner just nu vara det mest trendiga man kan dricka, något som föranlett Nadja Karlsson att tillsammans med intendent Camilla Larsson på Strindbergmuseet arrangera en provning av Strindbergs favoritviner (traktens ostar ingår). Intendent Larsson bidrar med högläsning ur författarens verk. Strindbergs ambition var att erövra Paris: 1800-talets huvudstad. Om han kunde slå igenom i Paris så skulle han troligtvis bli mer uppskattad och bättre behandlad i Sverige än vad som var fallet. I Paris drack han självfallet också franska viner, men en ny vän blev absinten, den hallucinatoriska gröna dryck som fick ett otal författare och konstnärer att bli vansinniga. Nadja häller upp absint i glasen, men håller hårt i flaskan så att inga Inferno-kriser uppstår på Spritmuseum.

Provningen tar ca 90 minuter och vill ni äta middag efteråt rekommenderar vi vår kritikerrosade restaurang.

Köpt biljett återlöses ej.

Köp 400 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se