Laddar Evenemang

Svensk gin – minimässa

lördag 6 april, kl 11.00

Under en epok var vi bäst i världen på akvavit. För inte så länge sedan slog vi världen med häpnad med vår whisky. Och nu är det ginens tur. Det talas till och med om det svenska ginundret. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av unika, noga utvalda örter. Men enbäret är fortfarande i centrum. Från Höga kusten till Skåne tillverkas svensk gin som vinner den ena efter den andra medaljen ute i världen.

För första gången i Sverige anordnas en minimässa med enbart svensk gin.

Fem producenter är på plats med 14 olika slags gin!

Stockholms bränneri: Oak gin, Dry gin & Pink gin
Norrtälje brenneri: RoslagsGin Eko & RoslagsGin Ekfatslagrad Eko
Mackmyra whisky: Organic gin & Kreatör (jin)
Tevsjö destilleri: Gin Havtorn, Ragnarök, Plateau, Tranquillity, ev Orbaden Gin samt sin lagrade Gini.
Smögen whisky: Merchant Strength & Navy Strength

I priset ingår 4 smakprover á 2 cl samt tonic för dem som önskar och entré till Spritmuseum. Passa på att se utställningarna Spritlandet Sverige och Framtidens Mat & Dryck.

OBS – Inga föredrag.

Mässan pågår mellan kl 11-16, så kom när det passar.

Spritmuseums restaurang serverar brunch från kl 12, boka gärna bord här. Enklare rätter och spännande drycker finns att beställa i baren.

 

Köp 370 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.