Laddar Evenemang

Svensk gin – minimässa

2019-04-06, kl 11.00

Under en epok var vi bäst i världen på akvavit. För inte så länge sedan slog vi världen med häpnad med vår whisky. Och nu är det ginens tur. Det talas till och med om det svenska ginundret. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av unika, noga utvalda örter. Men enbäret är fortfarande i centrum.

För första gången i Sverige anordnas en minimässa med enbart svensk gin.

Fem producenter är på plats med 14 olika slags gin!

Stockholms bränneri: Oak gin, Dry gin & Pink gin
Norrtälje brenneri: RoslagsGin Eko & RoslagsGin Ekfatslagrad Eko
Mackmyra whisky: Organic gin & Kreatör (jin)
Tevsjö destilleri: Gin Havtorn, Ragnarök, Plateau, Tranquillity, ev Orbaden Gin samt sin lagrade Gini.
Smögen whisky: Merchant Strength & Navy Strength

På plats är även Swedish Tonic med sin lokal- och hantverksmässig tonic tillverkad på naturliga råvaror.

Här kan du läsa mer om de medverkande producenterna,

I priset ingår 4 smakprover á 2 cl samt tonic för dem som önskar och entré till Spritmuseum. Passa på att se utställningarna Spritlandet Sverige och Framtidens Mat & Dryck.

OBS – Inga föredrag.

Mässan pågår mellan kl 11-16, så kom när det passar.

Spritmuseums restaurang serverar brunch från kl 12, boka gärna bord här. Enklare rätter och spännande drycker finns att beställa i baren.

 

Köp 370 KR

Provning

Mjölksyrning

tisdag 18 februari, kl 17.30

Du kommer få att testa på att mjölksyra diverse grönsaker själv, ställa alla de frågor du har och även smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.

Angus Fairhurst

23/10–13/4, 2020

Angus Fairhurst tillhörde den inflytelserika generation konstnärer som blev känd som fenomenet Young British Artists. Angus Fairhurst rörde sig obehindrat mellan kollage, fotografi, videoverk, skulptur, måleri, teckning, grafik, musik, installation och animation.

Brunch

På lördagar och söndagar serverar vi vår tolkning av brunch i vår matsal. Ett antal förrätter och huvudrätt samt efterrätt för de som har tid och plats…

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.