Laddar Evenemang

Svensk gin

2018-02-01, kl 18.00

SVENSK GIN
eller
Svensk gin är bäst i världen.

Nadja Karlsson har sett globala alkoholtrender komma och gå. Och häpnat över svenskars skicklighet (och nyfikenhet). Under en epok var vi bäst i världen på akvavit. För inte så länge sedan slog vi världen med häpnad med vår whisky. Och nu är det ginens tur. Det talas till och med om det svenska ginundret. Nadja placerar gin mittemellan akvavit och whisky i svårighetsgrad när det gäller att uppnå perfektion. Idag fatlagras spriten och kryddas med en hel orgel av unika, noga utvalda örter. Men enbäret är fortfarande i centrum. Från Höga kusten till Skåne tillverkas svensk gin som vinner den ena efter den andra medaljen ute i världen. Antingen i klassen ”Gin som är avsedd att drickas ren” eller ”Gin som är avsedd att drickas med tonic”. Att tillverka den perfekta tonicen är nästa lika svårt som att nå fram till den perfekta ginen enligt Nadja.   Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp-akt. Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återlöses ej men gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.

Köp 400 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

CHAMPAGNE – TASTING IN ENGLISH

fredag 29 mars, kl 18.00

Despite having worked as a waitress and maître d’ at New York’s top restaurants, Eva Karlsson never grows tired of answering questions about champagne, and there are no bad questions.