Laddar Evenemang

Svenska viner

2019-06-06, kl 18.00

eller
Så mycket bättre.

Nadja Karlsson är entusiastisk. Svenska viner har blivit sååå mycket bättre senaste åren. I alla fall de vita och mousserande. Och i alla fall de som produceras på Bjärehalvön. Vårt avlånga, nordliga land är annars inte bortskämt med extrema mikroklimat med varma havsströmmar som skapar förutsättning för goda viner. Ju längre söderut, desto större chans självklart. En ny generation vinodlare har vuxit fram sedan första generationens it-miljardärer försökte sig på en andra karriär som vinodlare kring millennieskiftet. Och Solaris, en druva som av någon anledning aldrig riktigt trivdes i Tyskland, trivs nu desto bättre i Skåne.
Hon kommer att vidga vinperspektivet (testa gränser!) på så vis att hon i provningen inte bara tar pulsen på vitt och mousserande utan även tillåter några exempel av en genre som kännare föraktfullt brukar benämna ”fruktviner”.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återköpes ej men gäller som entré till museets utställningar.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se