Laddar Evenemang

Svenska viner

torsdag 6 juni, kl 18.00

eller
Så mycket bättre.

Nadja Karlsson är entusiastisk. Svenska viner har blivit sååå mycket bättre senaste åren. I alla fall de vita och mousserande. Och i alla fall de som produceras på Bjärehalvön. Vårt avlånga, nordliga land är annars inte bortskämt med extrema mikroklimat med varma havsströmmar som skapar förutsättning för goda viner. Ju längre söderut, desto större chans självklart. En ny generation vinodlare har vuxit fram sedan första generationens it-miljardärer försökte sig på en andra karriär som vinodlare kring millennieskiftet. Och Solaris, en druva som av någon anledning aldrig riktigt trivdes i Tyskland, trivs nu desto bättre i Skåne.
Hon kommer att vidga vinperspektivet (testa gränser!) på så vis att hon i provningen inte bara tar pulsen på vitt och mousserande utan även tillåter några exempel av en genre som kännare föraktfullt brukar benämna ”fruktviner”.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.
Provningen tar ca 90 minuter. Köpt biljett återköpes ej men gäller som entré till museets utställningar.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen.
För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Provning

Champagnemässa

lördag 12 oktober, kl 11.30

Möt några av Frankrikes mest spännande champagnehus och provsmaka deras drycker på en minimässa.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.