Laddar Evenemang

Svenska viner – utsålt

2020-12-02, kl 14.00

I Sverige har vi producerat frukt- och bärviner under lång tid men det är först de senaste 20 åren som vi börjat odla vindruvor. Idag finns det ca 50 kommersiella odlare och 150 hobbyodlare. Tillsammans förfogar de över drygt 100 hektar vingårdar, vilket motsvarar samma yta som de grand cru-klassade vingårdarna i Chablis. Vingårdarna finns utspridda på landets södra halva och på våra två största öar Gotland och Öland.
Sverige är fortfarande ett väldigt ungt vinland med liten produktion. Trots det har resultaten i glaset gått från klarhet till klarhet de senaste tre åren, dels på grund av gynnsamma årgångar men också för att man vågat experimentera med vinifikationen.
Tillsammans med Nadja Karlsson gör vi ett besök i utställningen ”Vin” och fortsätter sedan till provningsrummet där vi provar några väl valda svenska viner. Nadja tror att du kommer att bli överraskad av kvaliten.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår restaurang ett härligt urval av både matiga och enklare rätter samt goda drycker.

Corona
Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd, bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras onsdag-fredag från kl 11.30.

Vinlandet Sverige

VIN

18/11–31/10, 2021

Välkommen till vinlandet Sverige! Här berättar vi om den svenska vinproduktionen, tittar tillbaka på historiska drycker och lär oss ett och annat i Nadja Trendspanar.

The Party is Over

10/10–18/4, 2021

Höstens konstutställning på Spritmuseum tar oss tillbaka till 80- och 90-talen i New York, till en era som inleddes i en anda av nyfunnen öppenhet tills AIDS-epidemin började släcka unga liv i tusental, med en sällan skådad backlash som följd. Men vi möter även styrkan i HBTQI+ rörelsens motreaktion.