Laddar Evenemang

Viner & Sydamerika med Amalia G Stöckel

2023-10-11, kl 18.00

3 snabba frågor med Amalia G Stöckel, sommelier, som håller i provningen.

Varför ska provningsgästen komma och prova? 
– Hittills har Sydamerikanska viner mest varit kralliga, förutsägbara smakbomber – jag har tagit fram viner som inte smakar desto mindre och som överraskar

Varför handlar provningen om Sydamerikanska viner? 
– Sydamerika är en region som behandlas ganska styvmoderligt och det vill jag ändra på.
 
Vilken känsla kommer provningsgästen ha när hen lämnar? 
– ”Hurra! Jag har hittat nya vinfavoriter!”

Mer om provningen

Sommelier Amalia G Stöckel är expert inom Sydamerika. I den här provningen guidar hon dig genom Sydamerikas händelserika och stundtals blodiga vinhistoria. Tillsammans reser ni över Atlanten till Argentina, Brasilien, Chile och Uruguay för att undersöka vad som har hänt i Sydamerikanska vinländer de senaste 20 åren. Och har vinrankan alltid funnits i Sydamerika? Om inte, hur kom den dit?

Amalia tar också tempen på dagens populära druvor. Visste du att dagens moderna viner är gjorda på druvor som tidigare enbart användes för inhemsk vinkonsumtion? Förbered dig på att hitta nya favoritviner!

Mer om Amalia

Amalia G Stöckel sommelier och en av Sveriges ledande vinskribenter. Hon beskrivs ofta som en person som gör ”vinsverige” lite coolare och roligare med sitt engagemang och sin kunskap.

Varmt välkomna!
Fri entré till våra utställningar ingår i biljettpriset.

Köp 595 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


Provningar

+ Visa mer