Laddar Evenemang

Artist Talk med David Shrigley – utsålt

2018-09-27, kl 18.00

Nu har du möjlighet att lyssna på en av Storbritanniens mest kända konstnärer. Under ca 60 minuter berättar David Shrigley om sitt konstnärskap.

David Shrigley gästar Spritmuseum med installationen Exhibition of Giant Inflatable Swan-things. Installationen är skapad exklusivt för museets konsthall och invigs den 27 september. Ingenting är riktigt vad det verkar i Shrigleys universum. Fysikens lagar sätts ur spel, det vardagliga förvrängs och avslöjar en morbid humor av sällan skådat slag.

Shrigley strävar ständigt efter att bredda sin publik genom att regelbundet röra sig utanför galleriernas sfär. Shrigley har samarbetat med musiker som Franz Ferdinand och Blur, han har gjort en minst sagt udda reklamfilm åt klädföretaget Pringle och ställt ut en jättelik tumme, Really Good, på Trafalgar Square. I ett längre samarbete med den populära restaurangen och nattklubben Sketch i London har han täckt väggarna i matsalen med en myriad av teckningar.

Den första Life Model, en naken mansdocka med onaturliga proportioner, ställdes ut på Hayward Gallery i soloutställningen Brain Activity, och nominerades till det prestigefyllda Turner-priset 2013.

 

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Absolut Art Collection: Photo

27/4–2/10, 2019

60 fotografiska verk från Absolut Art Collection skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Variationen är stor, brokig och gränslös.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.