Laddar Evenemang

The Attic Meadery

2019-07-27, kl 12.00

The Attic Meadery började som ett hemma-mjöderi 2016 inspirerat främst av dom söta och fruktiga dessertmjöd som bryggaren Alex Ek gillar att dricka. Under dom första åren experimenterades det flitigt och tack vare tålmodiga vänner som gav feedback så kunde hemma-mjöderiet förbättra sina recept, teknik och process och ta mjöden från rätt kassa till klart drickbara på ungefär ett års tid. 2018 flyttade hemma-mjöderi till vännerna på O/O Brewings bryggeri och som en del i att korrekt hantera detta så evolverades de till ett fristående ”brand” under O/O. Detta gav möjligheten att tappa in i kommersiella leverantörer av råvaror så som honung och bär. Mjöderiet är fortfarande på alla tänkbara vis ett hobbyprojekt som försöker skapa den typ av mjöd de själva gillar att dricka samtidigt som de experimenterar med honung och smaksättningar och har skoj.

Den 27 juli gästar Alex och The Attic Meadery Spritmuseum Brygga där de visar upp fyra olika sorters mjöd. Detta är första gången mjöden serveras utanför Göteborg.

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd, bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Dryckernas historia

Här samlar vi texter skrivna av museets intendent Eva Lenneman om allt från brännvin till vin.