Laddar Evenemang

The Attic Meadery

lördag 27 juli, kl 12.00

The Attic Meadery började som ett hemma-mjöderi 2016 inspirerat främst av dom söta och fruktiga dessertmjöd som bryggaren Alex Ek gillar att dricka. Under dom första åren experimenterades det flitigt och tack vare tålmodiga vänner som gav feedback så kunde hemma-mjöderiet förbättra sina recept, teknik och process och ta mjöden från rätt kassa till klart drickbara på ungefär ett års tid. 2018 flyttade hemma-mjöderi till vännerna på O/O Brewings bryggeri och som en del i att korrekt hantera detta så evolverades de till ett fristående ”brand” under O/O. Detta gav möjligheten att tappa in i kommersiella leverantörer av råvaror så som honung och bär. Mjöderiet är fortfarande på alla tänkbara vis ett hobbyprojekt som försöker skapa den typ av mjöd de själva gillar att dricka samtidigt som de experimenterar med honung och smaksättningar och har skoj.

Den 27 juli gästar Alex och The Attic Meadery Spritmuseum Brygga där de visar upp fyra olika sorters mjöd. Detta är första gången mjöden serveras utanför Göteborg.

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.