Laddar Evenemang

Tre italienska giganter – utsålt

fredag 27 april, kl 18.00

IN I DIMMAN MED STIL.

Det fanns en tid i Sverige då italienska viner uppskattades utifrån hur snygga tomflaskorna blev med ett stearinljus i halsen. Pastarevolutionen fick många att spänna bågen i vinvalet eftersom maten i sig inte alltid kändes tillräckligt exklusiv. De bästa italienska vinerna idag? Fråga Nadja Karlsson. Hon har från tre klassiska regioner valt ut sina favoriter till en provning. Från Piemonte: Vin på den legendariska druvan Nebbiolo (”dimma”), av samtliga druvor i västvärlden svårast att få att trivas i resten av världen. Från Toscana: Vin på kungen av druvor, Sangiovese (”Jupiters blod”). Från Valpolicella: Vin på druvan Corvina, som i torkad form utgör grunden för Amarone (”besk”). Förutsättningar för en makalös provning? Nadja betyder ”hopp”.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej. Den gäller som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår ca 90 minuter.

Passa på att boka bord i vår restaurang. För er som deltagit i provningen bjuder vi på en extra rätt i när ni beställer en av våra menyer. Begränsat antal platser. Vänligen uppge provningens bokningsnr i kommentarsfältet i samband bokningen. https://spritmuseum.se/restaurangen/
I baren serveras även enklare rätter innan och efter provningen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Provning

Cidermässa

söndag 23 september, kl 12.00

Provsmaka hantverkscider tillverkad av små producenter från hela Sverige. 

Matsal

Välkommen till matsalen på Spritmuseum. Här serverar vi vår version av en samtida måltid. Essensen av det tidigare upplevda, dagsfärska tankar och drömmar om den tid som komma skall.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.