Laddar Evenemang

Trendig Champagne

2023-09-01, kl 18.00

Vi brukar prata om trender
Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroire, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och unikitet. Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit.

Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.) Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagner är under av biodynamik och ekologi.

Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de rosa champagne. Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst.
Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Fri entré till museets utställningar.
Provningen tar ca 90 minuter.

Köp 650 KR

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

24/11–24/11, 2024

True Crime är Spritmuseums nya utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

spritpyssel 3 spritmuseum djurgården

På Gång

Spritpyssel – 3 april

onsdag 3 april, kl 17.00

Prova på kryddmästaryrket i en lekfull workshop där du bestämmer hur just ditt brännvin ska smaka – klassiskt svenskt eller modernt och nytänkande? Välkommen den 3 april.

Påsk på Spritmuseum

Välkommen att fira påsk hos oss på Spritmuseum på Djurgården. Påskquiz, äggjakt och klassisk påsktallrik är ett måste!
Hela påsken har vi våra vanliga öppettider.

Spritmuseums unika ”MasterClass Gin

Provning

Master Class i Gin – 3 april – utsålt

onsdag 3 april, kl 18.00

Biljetterna är slutsålda men du kan ställa upp dig på väntelistan.
Idag finns uppskattningsvis cirka 8 000 olika varianter på marknaden. Nu får du chansen att fördjupa dig i drycken, under ledning av en rutinerad branschutbildare på Spritmuseum. Dessutom får du lära dig att blanda gindrinkar som kommer att få dina gäster att tappa hakan.