Laddar Evenemang
trendig champagne

Trendig Champagne

lördag 10 september, kl 13.00

Vi pratar trender
Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker.
Nadja Karlsson gräver ner sig i terroir, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och vad som är unikt.
Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit.

Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.)
Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagne är ett under av biodynamik och ekologi.

Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de den rosa champagnen.
Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst)
Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Varmt välkomna!

Fri entré ingår till museets aktuella utställningar ( värde 130kr)

Köp 625 KR

Fler tillfällen

guide-i- baren- drink

Visningar

Boka en exklusiv visning med dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen.