Laddar Evenemang

Trendig Champagne

fredag 3 februari, kl 18.00

Vi brukar prata om trender
Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroir, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och unikitet. Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit.

Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.) Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagner är under av biodynamik och ekologi.

Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de rosa champagne. Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst.
Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck.
Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.
Provningen tar ca 90 minuter.

 

Köp 650 KR

Fler tillfällen

Smaka på museet

Vi erbjuder provningar och guidade visningar med passande dryck. Att beställa en av våra smakbrickor är också ett uppskattat sätt att lära sig mer om Sveriges dryckeshistoria, kultur och trender.

Visningar

Boka en privat visning med matchande dryck för dig och dina vänner, 30 minuter. Ni bestämmer själva tiden och dagen!

Ge bort ett presentkort❤️

Ge bort en upplevelse! Vårt presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.