Laddar Evenemang

Trendig champagne – utsålt

lördag 19 september, kl 15.00

VAD ÄR DET SOM GÄLLER PÅ BUBBELFRONTEN?
Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroire, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och unikitet. Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit.

Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.)Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagner är under av biodynamik och ekologi.

Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de rosa champagne. Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst. Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår matsal 10% rabatt på vår uppskattade brunch.Corona

Vi har minskat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Cider

30/1–1/11, 2020

En utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider. Visningar med smakprover och många cidersorter att prova i baren.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

Som experter på svensk dryckeskultur vet vi att det kan vara lite si och så med varannan vatten under semestern. Så fyll på med vatten när du kan, och fyll på med kunskap om svenskarnas dryckesvanor i vår utställning Dryckeslandet Sverige.

Jul på Spritmuseum

Börja din jul på Spritmuseum.
För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november.

Provning

Vin för nybörjare

torsdag 1 oktober, kl 18.00

Inga frågor är för dumma. Eva Karlsson svarar på de flesta grundläggande frågor och vi provar några utvalda viner.