Laddar Evenemang

Trendig champagne

fredag 20 oktober, kl 18.00

VAD ÄR DET SOM GÄLLER PÅ BUBBELFRONTEN?

Trend 1: Extra brut. Det vill säga extra torr champagne som innehåller mycket lite socker. Nadja Karlsson gräver ner sig i terroire, detta mångfacetterade begrepp som omfattar allt från geologi, topografi, mikroklimat, tradition och unikitet. Aldrig har alla samtliga aspekter av torrhet retts ut med sådan esprit. Trend 2: Ända in på 1970-talet skeppade Paris sina sopor till Champagne-distriktet. (Nadja berättar varför.) Nuförtiden är det snarare tvärtom. Dagens torra champagner är under av biodynamik och ekologi. Trend 3: Champagnetillverkarna har upptäckt att folk dricker för lite champagne som måltidsdryck. Av den anledningen skapade de rosa champagne. Idag kan folk inte få nog av rosa champagne (det är delvis tanninernas förtjänst. Någon större övertalning att lyfta glaset kommer under alla omständigheter inte att behövas från Nadja Karlssons sida.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar.
Provningen pågår i ca 90 minuter.

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

Besök museet

Spritmuseum är beläget mellan Vasamuseet och Gröna Lund och har öppet varje dag från kl 10, söndagar från kl 12.

Restaurangen

På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2017

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums stora utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Julmiddag

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.