Laddar Evenemang

Välkommen på Cidermiddag – utsålt

2022-06-11, kl 18.00

Som en koppling till den franska duo i vår pågående konstutställningen – Troubled Waters av Pierre et Gilles, fortsätter vi med det franska temat. I samarbete med Riktig Cider och Business France välkomnar vi både svenska och franska cidermakare till vår populära cidermässa i år den 12/6. Vad är det då för likheter mellan det svenska och franska Ciderhantverket? Är det skillnader på smak eller metoder? Vad är det för maträtter som passar till? 

Vi börjar med en gemensam Cidermiddag lördag den 11/6 kl 18.00 

En fyra rätters middag med det bästa från Sverige och Frankrike

Kan man dricka genomgående cider till en middag? Vad äter man då till? Det vet vi och våra svenska och franska cidermakare som vill dinera med dig.

Vi erbjuder ett unikt middagstillfälle där vi har sammanställt en fyra rätters middag med ett innehåll av något av det bästa Sverige och Frankrike kan erbjuda. Cidermakarna kommer att vara på plats så du har tillfälle att även prata med dem under middagen.

I priset ingår följande meny:

Amuse Bouche: 
Tomate a la Ancienne mariné au cidre des pommes  
Äppelcidermarinerade tomater

Entrée:  
Filet de maquereaux brulée, beurre d´orties et lait fermente 
Bränd makrillfile med nässelsmör och fermenterad mjölk

Primo:  
Asperges blanches rôties et ail des ours 
Rostad vit sparris med vild vitlök

Plat:
Agneau de lait grillé, petits pois et rosmarin 
Grillat lamm med ärtor och rosmarin

Dessert:  
Fraises gariguettes, menthe et meringue 
Gariguette jordgubbar, mynta och maräng

Dryck beställs och betalas på plats.

Välkomna / Bienvenue!

Evenemanget är tyvärr fullbokat.

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


Provningar

+ Visa mer