Som en koppling till den franska duo i vår pågående konstutställningen – Troubled Waters av Pierre et Gilles, fortsätter vi med det franska temat. I samarbete med Riktig Cider och Business France välkomnar vi både svenska och franska cidermakare till vår populära cidermässa i år den 12/6. Vad är det då för likheter mellan det svenska och franska Ciderhantverket? Är det skillnader på smak eller metoder? Vad är det för maträtter som passar till?
Vi börjar med en gemensam Cidermiddag lördag den 11/6 kl 18.00
En fyra rätters middag med det bästa från Sverige och Frankrike
Kan man dricka genomgående cider till en middag? Vad äter man då till? Det vet vi och våra svenska och franska cidermakare som vill dinera med dig.
Vi erbjuder ett unikt middagstillfälle där vi har sammanställt en fyra rätters middag med ett innehåll av något av det bästa Sverige och Frankrike kan erbjuda. Cidermakarna kommer att vara på plats så du har tillfälle att även prata med dem under middagen.
I priset ingår följande meny:
Amuse Bouche:
Tomate a la Ancienne mariné au cidre des pommes
Äppelcidermarinerade tomater
Entrée:
Filet de maquereaux brulée, beurre d´orties et lait fermente
Bränd makrillfile med nässelsmör och fermenterad mjölk
Primo:
Asperges blanches rôties et ail des ours
Rostad vit sparris med vild vitlök
Plat:
Agneau de lait grillé, petits pois et rosmarin
Grillat lamm med ärtor och rosmarin
Dessert:
Fraises gariguettes, menthe et meringue
Gariguette jordgubbar, mynta och maräng
Dryck beställs och betalas på plats.
Välkomna / Bienvenue!
Evenemanget är tyvärr fullbokat.