Laddar Evenemang

Värd i Dryckeslabbet: Åhus Akvavit

lördag 24 mars, kl 12.00

Lördagen den 24 mars är Per Hermansson och Clara Tronet Guillon från The Absolut Company värdar i Dryckeslabbet. De har med sig den helt nya produkten Åhus Akvavit samt Absolut Extrakt.

I Åhus har det destillerats kryddor och sprit i över 100 år och under många år gjordes all svensk akvavit i vårt destilleri byggt 1906.  Vi är stolta att återigen kunna presentera en svensk akvavit och bjuda på resultatet av vårt hantverkskunnande.

Åhus Akvavit är en modern akvavit, den är aromatisk, fräsch och frisk med en kryddig ton av kummin och fänkål, följt av ett friskt inslag av rosmarin och citrus.

Absolut Extrakt är en kardemumma-infuserad shot från Absolut som hämtar inspiration från det svenska arvet av kryddad sprit.

The Absolut Company har det globala ansvaret för produktion, utveckling och strategisk marknadsföring av Absolut Vodka, Malibu, Kahlúa, Our/Vodka och nu senast Åhus Akvavit.

Sedan juli 2008 är The Absolut Company, tidigare V&S Vin & Sprit AB, ett bolag inom Pernod Ricard-koncernen, #2 inom vin och sprit globalt. Huvudkontoret ligger i Stockholm. VD är Anna Malmhake

Julmiddag

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2018

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.