Laddar Evenemang

Värd i dryckeslabbet – Kombucheriet

2019-11-03, kl 12.30

Ailin Lee och Fredrik Pettersson på Kombucheriet tillverkar fermenterade drycker med visionen att de ska ersätta mycket läsk och alkoholdrycker. Vägen dit går genom att fokusera på smaken framför allt. Ailin Lee fick en kombuchakultur från en vän till familjen 2007 och baserat på hennes favoritrecept och framåtanda startade försäljningen av den första produkten 2016: KOMBICHA, kickass kombucha från Bagarmossen. Den är uppfriskande syrlig, mousserande och antingen naturell eller smaksatt med t.ex. färskpressad ekologisk ingefära, vildplockade fläderblommor eller annat.
K2O är vattenkefir/kefirvatten, kombuchans snällare kusin med en mild grundsmak och även den smaksatt med lokala ingredienser som rabarber och nyponros.

Provsmaka sju sorters dryck.

Enstaka smakprovningsbiljett: 5 cl för 15 kr
Kombinationsbiljett 4 x 5 cl: 50 kr
Kombinationsbiljett 7 x 5 cl: 85 kr

Dagens lunch

Dagens lunch med vårt hembakade bröd, bakat på mjöl från Warbo kvarn, vårt eget smör samt bubbelvatten serveras måndag-fredag mellan kl 12.00- 15.30.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Dryckernas historia

Här samlar vi texter skrivna av museets intendent Eva Lenneman om allt från brännvin till vin.