Laddar Evenemang

Värd i dryckeslabbet – Mackmyra Svensk Whisky AB

lördag 9 februari, kl 12.30

På lördag är Lisa Collins Wickman från Mackmyra Svensk Whisky AB värd i dryckeslabbet mellan kl 12.30 – 15.30.

Med sig har han bl.a. Mackmyras nya whisky Vinterglöd, en kryddig single malt whisky slutlagrad på ekfat som mättats med svenskt glöggvin och andra med Pedro Ximénez sherry. Whiskyn har toner av apelsin, kanderad frukt och mandel tillsammans med ek och ingefärsliknande kryddighet. Ett spännande alternativ till vinterns traditioner!
En annan exklusiv whisky är Moment Efva som är en elegant single malt whisky i kreativt samarbete med smyckesdesigner Efva Attling. Whiskyn har lagrats på  oloroso-, amerikansk ek- och ex-Bourbonfat, där flertalet var mättade med svenskt björkvin.

Du har också möjlighet att provsmaka Svensk ek, Svensk rök, brukswhisky och Mack by Mackmyra.

1999 startade Mackmyra den svenska whiskyexpeditionen, en resa som bara har börjat. Deras dryck skapas med svenska råvaror, klimatsmart destilleringsteknik och en stor portion tålamod – något som ger drycken ett alldeles eget och unikt whiskyuttryck.

Provsmakningsbiljetter köps på plats.

 

Köp 130 KR

Framtidens Mat & Dryck 

7/2–31/10, 2019

Utställningen ”Framtidens Mat & Dryck”, en utställning om visioner, hälsotrender och klimatmat, är nu öppen.

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Provning

Mjölksyrning

tisdag 23 april, kl 17.30

Testa att mjölksyra diverse grönsaker och smaka på en mängd av de mjölksyrningar som museets restaurang dagligen använder tillsammans med Viktor Ankarberg.