Laddar Evenemang

Värd i Dryckeslabbet: Svenska Hantverksdrycker

lördag 17 mars, kl 12.00

Provsmaka utvalda svenska viner – smakrika ekologiska viner odlade och producerade i Skåne.

De svenska vinerna är ofta aromatiska och har en tydlig fräschör, vilket gör att de passar både till mat och som sällskapsdryck. Det finns idag ett trettiotal kommersiella vingårdar i södra Sverige, men betydligt fler hobbyodlare. Trots krav på stora ekonomiska investeringar, ett opålitligt klimat och tidsödande arbete finns idag ett växande intresse att börja odla och producera vin. Under de senaste åren har också kvaliteten på vinerna höjts markant.

Viner som erbjuds för provsmakning:
Torra viner:
Pegasus Original 2014 (Flyinge Vingård)
Pegasus Stål 2014 (Flyinge Vingård)

Halvtorra viner:
Terra Scania non-vintage (Vingården i Klagshamn)
Öresund 2017 (Vingården i Klagshamn)

Flyinge Vingård är belägen strax nordost om Lund och är en familjedriven gård som är KRAV-certifierad. Under 2018 färdigställs ett vineri på gården och föranmälda besök kommer kunna tas emot under sommaren. Fram tills vineriet står klart äger vinproduktionen rum på Åhus vingård.

Vingården i Klagshamn tillhör en av pionjärerna inom svensk vinodling och de första provplantorna satte man år 2000. Gården är belägen på kalkrik jord, bara ett medvindskast från Öresundsbron. Vinproduktionen är förlagd till Flädie Mat & Vingård.

Svenska Hantverksdrycker AB grundades 2017 och är en dryckesleverantör till restaurangbranschen. Bolaget  samarbetar med några av landets ledande vingårdar samt utvalda små dryckesproducenter.
www.svenskahantverksdrycker.se
Provsmakningsbiljetter köps på plats i museets kassa.

Julmiddag

Spritmuseum har ett unikt julerbjudande: Visning med provning och därefter middag, baserad på traditionella råvaror i ny tappning.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2018

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.