Laddar Evenemang

Värd i dryckeslabbet – Tomtemors starkvinsglögg & Sommarströms snapsar

2018-11-24, kl 12.30

Möt Solveig Sommarström från den ekologiska gården Yttervala Västergård i Sörmland. Genom varumärket Sommarström  och Viness är de unika på den svenska marknaden då de odlar säden på egna åkrar som jäses och destilleras till etanol av Tevsjö Destilleri AB. Aromspriten tillverkas genom extraktion av örter från gården som de blandar och sedan tappar på butelj. Snapsserien består av fem akvaviter toppade med:

Johannesört
Lingon/Enbär
Kummin
Ingefära
Chili

Solveig tar även med sin egen Tomtemors starkvinsglögg. Att göra glögg lärde hon sig under åren som chef för dåvarande monopolet Vin-& Spritcentralens laboratorium. Nu har hon tagit fram sin egna glögg med den klassiska kryddning tolkad genom många års erfarenhet.

Smakprovsbiljetter köps på plats och även entrébiljetter kan köpas på plats.

Köp 130 KR

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.