Laddar Evenemang

VÄRD PÅ BRYGGAN – HÄLLÅKRA VINGÅRD

lördag 29 maj, kl 12.00

Under våren 2021 lanserar Hällåkra Vingård nya ekologiska viner varav två naturviner i en serie viner som marknadsförs under namnet Five Generations.
Nu har du möjlighet att prova fem av vinerna och samtala med vinmakarna Lotta och Håkan Hansson från kl 12 till ca kl 16.
Hällåkra Rubin 2018 S – rött vin gjort på en cuvée av druvorna Rondo, regent och leon Millot som lagrats på svenska ekfat i 8 månader.
Hällåkra Rubin 2016 S – samma vin fast två år äldre.
Hällåkra Jöns 2020 – naturvin gjort på 100% Solaris. Skalmacererat i ca 3-4 dygn.
Hällåkra Margareta 2020 – naturvin på 100% Solaris. Skalmacererat i 2 dygn.
Hällåkra Cervi 2016 – fortifierat sötvin/dessertvin.
På Sveriges sydligaste sydsluttningar där backlandskapet möter det platta Söderslätt breder Hällåkra Vingård ut sina vinfält. Sedan 2003 har man med varsam hand låtit vinstockarna utvecklas i en unik miljö där de kalkrika rullstensåsarnas jordar och en artrik fauna sätter sin prägel på vindruvans utveckling och mognad.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se