Laddar Evenemang

Rålunds viner

torsdag 1 augusti, kl 12.00

I Norsjö i Västerbotten tillverkas viner av både blåbär och lingon. Möt producenterna bakom dessa spännande drycker den 1 augusti på Spritmuseum Brygga.

Mötet mellan råvaran från de norrländska skogarna – blåbäret – och det professionella hantverket vinmakeri har fått sommelier, krögare och andra vinkännare att häpna sedan Rålund släppte sina första viner i vintras.

Det nordiska blåbäret (vaccinium myrtillus) är mycket väl lämpat för vintillverkning. Det beror dels på att bäret är så litet vilket gör att mängden skal är relativt stor per liter. Och det är i skalet man hittar de tanniner som skapar den typiska strävheten som kännetecknar rött vin.

I maj släppte man även ett r0sévin gjort på lingon.

Prova dessa spännande viner och möt entreprenörerna bakom dryckerna på Spritmuseums brygga
http://idunnwine.se/

Start med Bergskär

Snapsvisor

Gillar du att sjunga snapsvisor? Här kan du ladda hem färdiga sånghäften till sommarens alla fester, från midsommar till kräftskivan.

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på Spritmuseums brygga! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet. Der serveras säsongspräglad, ekologisk mat med fokus på hav, sjö och växtriket.

Sommarens meny

Lunch serveras dagligen från kl 12 på Spritmuseums brygga och i bersån.


Visningar

+ Visa mer

Provningar

+ Visa mer