Laddar Evenemang

Rålunds viner

torsdag 1 augusti, kl 12.00

I Norsjö i Västerbotten tillverkas viner av både blåbär och lingon. Möt producenterna bakom dessa spännande drycker den 1 augusti på Spritmuseum Brygga.

Mötet mellan råvaran från de norrländska skogarna – blåbäret – och det professionella hantverket vinmakeri har fått sommelier, krögare och andra vinkännare att häpna sedan Rålund släppte sina första viner i vintras.

Det nordiska blåbäret (vaccinium myrtillus) är mycket väl lämpat för vintillverkning. Det beror dels på att bäret är så litet vilket gör att mängden skal är relativt stor per liter. Och det är i skalet man hittar de tanniner som skapar den typiska strävheten som kännetecknar rött vin.

I maj släppte man även ett r0sévin gjort på lingon.

Prova dessa spännande viner och möt entreprenörerna bakom dryckerna på Spritmuseums brygga
http://idunnwine.se/

Start med Bergskär

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.