Laddar Evenemang

Tevsjö destilleri

torsdag 27 juni, kl 12.00

Tevsjö destilleri drivs av Anna och Jonas Larsson.
Anna driver även Teve Kvarn som ligger på samma tomt, hon är 7:e generationen i hennes familj som driver kvarnen vidare och där tillverkas fortfarande mjöl och kross på traditionellt sätt sedan ca 200 år tillbaka.

2012 startade de även ett destilleri som producerar diverse alkoholdrycker allt från gin, kryddat brännvin, aquavit, likörer och punsch samt glögg. Svensk Bourbon har tillverkats sedan 2014 och vilar nu på nya amerikanska ekfat i vårt whiskeymagasin strax ovanför destilleriet. De lagras i yttertemperatur helt enligt amerikansk tradition.

Det som gör dem lite unika i Sverige är att de producerar allt själva. Spannmålet till produktionen kommer från närliggande bönder i Hälsingland. De rensar, skalar och mal allt spannmål i sin egen kvarn.

Smaksatta produkter destilleras en fjärde gång eller maccereras med lokalproducerade kryddor, örter, bär och frukt i den mån de kan få tag på sådana, annars köps äkta produkter med hög kvalité – typ vanilj och kanel.

”Vi har rent mjöl påsen och bra Brännvin i flaskan,” är mottot för Tevsjö destilleri.

Provning

Cidermässa

söndag 29 september, kl 12.00

För fjärde året i rad bjuder Spritmuseum och Riktig Cider in till en mässa där vi presenterar den bästa hantverkscider som tillverkas i Sverige. 

Brunch

Brunch serveras i matsalen, lördag och söndag från kl 12.

Presentkort

Ge bort en upplevelse i bröllopspresent! Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, bryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.

Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Spritlandet Sverige

1/1–31/12, 2019

”Spritlandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.