Laddar Evenemang

Tevsjö destilleri

2019-06-27, kl 12.00

Tevsjö destilleri drivs av Anna och Jonas Larsson.
Anna driver även Teve Kvarn som ligger på samma tomt, hon är 7:e generationen i hennes familj som driver kvarnen vidare och där tillverkas fortfarande mjöl och kross på traditionellt sätt sedan ca 200 år tillbaka.

2012 startade de även ett destilleri som producerar diverse alkoholdrycker allt från gin, kryddat brännvin, aquavit, likörer och punsch samt glögg. Svensk Bourbon har tillverkats sedan 2014 och vilar nu på nya amerikanska ekfat i vårt whiskeymagasin strax ovanför destilleriet. De lagras i yttertemperatur helt enligt amerikansk tradition.

Det som gör dem lite unika i Sverige är att de producerar allt själva. Spannmålet till produktionen kommer från närliggande bönder i Hälsingland. De rensar, skalar och mal allt spannmål i sin egen kvarn.

Smaksatta produkter destilleras en fjärde gång eller maccereras med lokalproducerade kryddor, örter, bär och frukt i den mån de kan få tag på sådana, annars köps äkta produkter med hög kvalité – typ vanilj och kanel.

”Vi har rent mjöl påsen och bra Brännvin i flaskan,” är mottot för Tevsjö destilleri.

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se