Laddar Evenemang

Värd på Bryggan: Virtuous Vodka

torsdag 14 juni, kl 15.00

Torsdag den 14 juni välkomnar vi Virtuous Vodka till bryggan!

År 2013 introducerades Virtuous, en ofiltrerad småbatch-vodka som produceras på Tevsjö Destilleri i Järvsö i Hälsingland. Virtuous Smaksatt vodka erbjuder smakerna ingefära, vanilj, citron, hallon och chili. Medan de flesta vodkamärken lägger till färdiga aromämnen för att skapa sina smaksatta produkter, har Virtuous valt att smaksätta genom maceration. Det är en teknik som traditionellt använts för svenskt brännvin, där kryddor, örter, frukter och bär helt enkelt läggs till vodkan för att långsamt infiltrera vätskan med sina naturliga smaker och aromer. Vodkan filtreras därefter noggrant i flera steg.

På torsdag den 14 juni från kl 15 finns Marcus Engström på plats på dryckesbryggan och berättar om de olika dryckerna.

Utställning: CHAMPAGNE!

17/11–30/10, 2018

Välkommen till en utställning som berättar om jordmåner, jäsning, bubblor och mycket annat kring själva tillverkningen. Men som också gör nedslag i trender och populärkultur.

Brygga & Berså

Smaka på Sverige på nyrenoverad bryggan som är äntligen öppen! Här ligger fokus på hantverksdrycker från svenska producenter från hela landet.

Presentkort

Fyra erbjudanden i ett. Spritmuseums presentkort gäller till våra dryckesprovningar, i restaurangen, baren, ölbryggan och bersån samt i butiken och självklart till museets utställningar.