Laddar Evenemang

Världens mest intressanta whisky-öar

torsdag 15 oktober, kl 18.00

Världens mest intressanta whisky-öar.
eller
Världens mest intressanta whisky-öar exklusive Djurgården.

Ingen människa är en ö, enligt Nadja Karlsson. Här ryms en vädjan att dela med sig av visdomar och erfarenheter till medmänniskor. Till exempel vilka whiskysorter som är mest intressanta just nu. Nadja har varit runt världen ett antal varv och har en allmän förkärlek för öar på grund av dess unika traditioner, unika flora och många gånger unika (knepiga) invånare. Första benet på Nadjas provning tar oss till skotska Islay, även kallad ”rökighetens Mekka”. Hur står det till med rökigheten idag? Andra benet tar oss till Japan. Vad har hänt där sedan Masataka Taketsuru for till Skottland som industrispion 1923 och tog med sig den skotska whiskyns hemligheter hem? Vi avslutar provningen på Tasmanien. Här tillverkas 80% av all australiensisk whisky och kvaliteten är mycket hög. Inte att undra på: Tasmanien har världens renaste luft och naturen är närmast identisk med Skottlands (bortsett från en och annan regnskog). Det är stört omöjligt att hitta tasmansk whisky i Sverige, men Nadja har utnyttjat sina kontakter – som hon under inga omständigheter avslöjar. När det gäller whisky är hon delvis en ö trots allt.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår bar och matsal härliga rätter och drycker.

Corona
Vi har halverat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Köp 550 KR

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

The Party is Over

10/10–31/3, 2021

Höstens konstutställning på Spritmuseum tar oss tillbaka till 80- och 90-talen i New York, till en era som inleddes i en anda av nyfunnen öppenhet tills AIDS-epidemin började släcka unga liv i tusental, med en sällan skådad backlash som följd. Men vi möter även styrkan i HBTQI+ rörelsens motreaktion.

Provning

Kransbindning

söndag 22 november, kl 15.00

Kom och bind din egen krans till första advent under ledning av floristen Madeleine Ljungfeldt (Madeleines Trädgård).

Jul på Spritmuseum

Börja din jul på Spritmuseum.
För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?


Provningar

+ Visa mer