Laddar Evenemang

Världens mest intressanta whisky-öar

2020-10-15, kl 18.00

Världens mest intressanta whisky-öar.
eller
Världens mest intressanta whisky-öar exklusive Djurgården.

Ingen människa är en ö, enligt Nadja Karlsson. Här ryms en vädjan att dela med sig av visdomar och erfarenheter till medmänniskor. Till exempel vilka whiskysorter som är mest intressanta just nu. Nadja har varit runt världen ett antal varv och har en allmän förkärlek för öar på grund av dess unika traditioner, unika flora och många gånger unika (knepiga) invånare. Första benet på Nadjas provning tar oss till skotska Islay, även kallad ”rökighetens Mekka”. Hur står det till med rökigheten idag? Andra benet tar oss till Japan. Vad har hänt där sedan Masataka Taketsuru for till Skottland som industrispion 1923 och tog med sig den skotska whiskyns hemligheter hem? Vi avslutar provningen på Tasmanien. Här tillverkas 80% av all australiensisk whisky och kvaliteten är mycket hög. Inte att undra på: Tasmanien har världens renaste luft och naturen är närmast identisk med Skottlands (bortsett från en och annan regnskog). Det är stört omöjligt att hitta tasmansk whisky i Sverige, men Nadja har utnyttjat sina kontakter – som hon under inga omständigheter avslöjar. När det gäller whisky är hon delvis en ö trots allt.

Köpt biljett återlöses ej men biljetten gäller även som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen pågår i ca 90 minuter. Åldersgräns 18 år.

Vill ni äta innan provningen erbjuder vår bar och matsal härliga rätter och drycker.

Corona
Vi har halverat antalet gäster på provningarna så det ska finnas gott om utrymme mellan sällskapen.

Köp 550 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se