Laddar Evenemang

Världens whisky

torsdag 20 februari, kl 18.00

Världens whisky
eller
Lär dig skillnaden (även på stavningen). 

Nadja Karlsson vet det mesta om världens whisky. Från Mekong till Mackmyra. Men den här provningen är varken tillägnad svenska eller thailändska maltdrycker. Istället tar Nadja med oss till Skottland, Amerika, och Japan.
Varför stavas whisky med -y i Skottland och Japan? Och med -ey i Amerika och Irland? Enbart Nadjas svar på dessa språkfrågor gör provningen värd att bevista. Huvudfråga: Vilken whisky (eller whiskey) är världens mest spännande just nu? Är det skottarna, japanerna eller amerikanerna som står för de elegantaste innovationerna?
Men med tanke på kylan utanför Spritmuseum ser Nadja det inte som helt otänkbart med ett kliv tillbaka till sjuttiotalet och en het kaffedrink som avslutning.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen håller på ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen. För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Besök museet

Vi har öppet som vanligt. Och det är gott om plats. Vi tar in max 30 personer åt gången i museet.

Restaurangen

Vår restaurang har öppet och erbjuder både lunch och enkla barrätter. Det är gott om plats mellan borden.
Vid vackert väder så öppnar vi vår uteservering. Varmt välkomna.

Baren

Vi har öppet måndag till onsdag kl 10-17, torsdag till lördag från kl 10-19. Vi serverar stärkande drycker för alla upptänkliga behov och smaker och dagens lunch måndag till fredag.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

”Dryckeslandet Sverige” är Spritmuseums permanenta utställning som handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol.