Laddar Evenemang

Världens whisky

torsdag 20 februari, kl 18.00

Världens whisky
eller
Lär dig skillnaden (även på stavningen). 

Nadja Karlsson vet det mesta om världens whisky. Från Mekong till Mackmyra. Men den här provningen är varken tillägnad svenska eller thailändska maltdrycker. Istället tar Nadja med oss till Skottland, Amerika, och Japan.
Varför stavas whisky med -y i Skottland och Japan? Och med -ey i Amerika och Irland? Enbart Nadjas svar på dessa språkfrågor gör provningen värd att bevista. Huvudfråga: Vilken whisky (eller whiskey) är världens mest spännande just nu? Är det skottarna, japanerna eller amerikanerna som står för de elegantaste innovationerna?
Men med tanke på kylan utanför Spritmuseum ser Nadja det inte som helt otänkbart med ett kliv tillbaka till sjuttiotalet och en het kaffedrink som avslutning.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller som entré till Spritmuseums utställningar. Provningen håller på ca 90 minuter.

Om ni bokar bord i vår fina restaurang efter provningen ger vi er 20% rabatt på våra hela menyer. Ange ert bokningsnummer för provningen i samband med bordsreservationen. För att komma till restaurangens menyer och bokning, https://spritmuseum.se/restaurangen/boka-bord/

P.S. Det finns även möjlighet till lättare förtäring, fast och flytande i vår bar, före och efter provningen.

Köp 550 KR

Brunch

Lördagar och söndagar serverar vi en underbar brunch – en trerättersmeny med närodlade råvaror och säsongsbetonade rätter, som kompletteras med härliga drycker.

Cider

30/1–1/11, 2020

En utställning om våra ciderpionjärer, ciderns historia i Sverige och hur man gör sin egen cider. Visningar med smakprover och många cidersorter att prova i baren.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2020

Som experter på svensk dryckeskultur vet vi att det kan vara lite si och så med varannan vatten under semestern. Så fyll på med vatten när du kan, och fyll på med kunskap om svenskarnas dryckesvanor i vår utställning Dryckeslandet Sverige.

Jul på Spritmuseum

Börja din jul på Spritmuseum.
För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Julmenyn serveras från 19 november.

Provning

Vin för nybörjare

torsdag 1 oktober, kl 18.00

Inga frågor är för dumma. Eva Karlsson svarar på de flesta grundläggande frågor och vi provar några utvalda viner.