Laddar Evenemang

Vernissage av den nya kärleksutställningen Love x Attraction ((( <3)))

2023-10-14, kl 13.00

❤️OM VERNISSAGET❤️

Båda kuratorerna kommer att finnas på plats.
När? Lördagen den 14 oktober.
Tid? 13-16. Spritmuseum bjuder på alkoholfri välkomstdryck.
Plats?  På Spritmuseum, Djurgårdsstrand 9.
Ingen föranmälan behövs. Fri entré. Open Decks 4 Vinyl.

Love x Attraction in Absolut Art Collection

I ett färgstarkt möte mellan en konstnär och en poet ifrågasätts maktrelationer, heteronormen och åtrå för att manifestera äkta kärlek.

Det är med stor stolthet som Spritmuseum presenterar konstutställningen Love x Attraction in Absolut Art Collection med Carolina Falkholt och Anna Axfors. Utställningen rymmer både konst, litteratur och musik. Genom sina egna konstnärskap tolkar Carolina Falkholt och Anna Axfors ämnet kärlek. Deras olika perspektiv möts men står ändå starka var för sig.

Kärleken berör alla våra sinnen, inte minst vad vi hör. Carolina Falkholt och Anna Axfors har valt ut verk från konstsamlingen Absolut Art Collection. I processen växte även idén om att producera musik till utställningen och resultatet blev en egen vinylskiva, Love x Attraction ((( <3 ))).

Anna Axfors utställningstexter vänder ut och in på kärleksrelationen och myten om kärlek som något höljt i ett ljuvt skimmer. Hon utmanar traditionen och möter konsten med en skarp och unik blick på kärlek.

I sin roll som gästkurator har Carolina Falkholt lyft fram konstverk, som i hennes ögon berör maktrelationer och kvinnlig åtrå. Hon har även skapat ett eget verk – ett vindlande nät av graffiti. Där hon både lyfter och kommenterar Absolut Art Collection i en egensinnig dialog.

Soundtracket är ett samarbete mellan Carolina och Anna tillsammans med kända svenska namn inom elektronisk musik; Robert Leiner, Cari Lekebusch, Christian Ekerfors, Felix Rodriguez, M3LIN, Christoffer Berg, DJ VOLDO, Miia Magia och Stilleben Sound System med Kan3da, Dataintrång och Luke Eargoggle.

❤️ Författaren
Anna Axfors, född 1990, är poet, författare och kulturskribent. Hon är en del av en generation unga författare kända för en ofiltrerad estetik hämtad direkt från internet, som når sin publik lika mycket genom poddar och bloggar som genom böcker. Hennes författarskap handlar ofta om åtrå, sårbarhet och vardagens ibland skoningslösa känslor. Love x Attraction in Absolut Art Collection är hennes första samarbete med Spritmuseum.

❤️ Konstnären/musikern
Carolina Falkholt, född 1977, är konstnär och musiker. Hennes konstnärskap är en manifestation mot heteronormen i det offentliga rummet och står upp för kvinnlig och queer sexuell makt. I hennes expansiva gatumålningar utgör fittan och kuken universums centrum. Love x Attraction in Absolut Art Collection är hennes första samarbete med Spritmuseum.

Välkommen!

spritmuseum-true-crime-djrugården

True Crime

1/1–31/12, 2024

True Crime är Spritmuseums utställning om förbudstidens största smugglare, langare och andra spritmarodörer. Boka en visning för dig och dina vänner!

På Gång

Scensamtal: Fylla bland kultureliten

fredag 26 april, kl 18.00

Fredagen den 26 april! Karin Mamma Andersson är Sveriges största konstnär. Anna Axfors och Elis Monteverde Burrau är poeter och alkoholromantiker. Några dagar innan Valborg – den dag då flest ungdomar begår sin alkoholdebut – samlas de på Spritmuseum för att prata om hur det dricks i de fina salongerna. Går det att vara nykter och hålla på med kultur? Är mingel ett jobb? Kan man skriva full? Står man ut med att skapa nykter? Hur gör man för att vara vid sina sinnens fulla bruk – oavsett alkoholhalt?

market debut spritmuseum djurgården

På Gång

Vårens stora konsthelg på Djurgården

fredag 17 maj, kl 15.00 - söndag 19 maj, kl 17.00

Se hit alla konstintresserade! Den 17–19 maj är det konstmässa och Market Art Fair riktar strålkastarna mot det senaste inom nordisk konst. Välkommen till Djurgårdens stora konsthelg!

På Gång

Bubbelmässa – allt som bubblar

lördag 25 maj, kl 11.00

Champagne har länge intagit en bergsäker förstaplats som det bästa mousserande vinet. Men efter att flera bubbliga varianter seglat upp på topplistan skakar fransmännen till ordentligt! Kom och bubbla med oss lördagen den 25 maj och provsmaka på både kvalitetschampagne som fullvärdiga utmanare.


Provningar

+ Visa mer