Laddar Evenemang

Vin från Balkan

2017-11-07, kl 18.00

Vin från Balkan eller På östfronten en del nytt.

Enligt geografiboken finns det 13 länder som tillsammans, helt eller delvis, utgör Balkanhalvön. Nadja Karlsson glömmer alltid någon när hon skall räkna upp dem alla, men hon vet definitivt vilka regionens intressanta vinländer är. De flesta av dessa har i ärlighetens namn inte varit särskilt heta senaste decennierna. Men kommunismen har som bekant gått i graven och trista stapelvaror av låg kvalitet har ersatts av delikata experiment. Så även på vingårdarna. Nadja börjar dock i norr, i Grekland, inklusive vulkanön Santorini. Hon har ansträngt sig, forcerat decenniers halvsura vita traditioner och lyckats lokalisera ”några nya roliga rödingar”. Även i Slovakien, Slovenien, Kroatien och i de makedonska bergen har hon gjort unika fynd av en ny tids lyhörda vinodlare. Om Ungern och Bulgarien lyckas skapa något av intresse innan provningen kanske de tas till nåder och får ingå.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Köpt biljett återlöses ej men gäller till museets utställningar. Provningen tar ca 90 minuter.

Köp 400 KR

Fashion Cocktail

10/6–23/1, 2022

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen ”Fashion Cocktail”, som visar ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen.

Provning

Mode & mat

onsdag 22 september, kl 17.30

Börja med ett glas bubbel och en guidade tur av modeutställningen Fashion Cocktail och avsluta med en tre rätters middag i matsalen.

Konferens & Möten

Stockholms kanske vackraste mötesrum finns på Spritmuseum. Och en av Stockholms bästa restauranger. Kan det bli bättre?

Vinlandet Sverige

VIN & VINUTSTÄLLNING

Upptäck utställningen tillsammans med ett glas svenskt vin och våra kunniga guider. Boka en privat visning när det passar, för slutna sällskap (max 6 personer). Självklart erbjuder museet visningar även utan ett glas vin.

Dryckeslandet Sverige

1/1–31/12, 2022

Dryckeslandet Sverige är Spritmuseums huvudutställning. Här aktiveras alla sinnen och minnen. Missa inte snapsvisorna i husbilen!


Visningar

Visning med vin, cocktail eller snaps.
Ni väljer klockslag och vilken utställning ni vill se.
Max 6 personer/visning.
Pris: 250 kr inkl entré, visning och dryck.

Boka visning: info@spritmuseum.se